viernes, 27 de abril de 2012

Carles Puyol


Carles Puyol i Saforcada (La Pobla de Segur, Pallars Jussà, 13 d'abril del 1978) és un futbolista català que juga de defensa al primer equip del FC Barcelona, de la selecció catalana, així com també de la selecció espanyola. És el capità de l'equip blaugrana des de la temporada 2003/2004, quan agafà el relleu de Luis Enrique; i també ho és de la selecció espanyola quan no juga Iker Casillas.

Va començar com a futbolista a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), on va tenir una gran progressió. El 1996, amb 17 anys, va entrar a la Masia, on va continuar desenvolupant el seu talent sobretot gràcies a l'esforç i a la constància. Un pas decisiu en la carrera de Puyol va ser quan Louis Van Gaal el va pujar al primer equip, d'on no només ja no va marxar, sinó que s'ha acabat convertint en un dels jugadors més importants del Barça. Té una clàusula de rescissió de contracte de 180 milions d'euros.
El primer partit de Carles Puyol amb la Selecció espanyola va ser el 15 de novembre del 2000, contra Holanda.
El dia 7 de juliol del 2010 marcà un gol decisiu que classificà a la Selecció espanyola per a la final d'un mundial per primer cop en la seva història.

 En Puyol ha jugat a totes les posicions de la defensa, però des de fa tres anys juga de forma regular a la posició de defensa central. És el clàssic "tronc" de les defenses, alt, fort, agressiu sobre el rival, i gairebé insuperable en l'u contra u. Jugant en equips plens d'estrelles, sovint el seu joc passa desapercebut, però quan no hi és sempre es troba a faltar. És un dels pocs defensors purs que queden en circulació avui en el futbol modern. És ràpid i de reaccions increïbles, i un gran especialista de l'anticipació. Juntament amb Xavi, és tàcticament el jugador clau del Barça.
Finalment, cal dir que està dotat d'una gran personalitat i dedicació, cosa que l'ha convertit en tot un símbol del Barça i de Catalunya.





No hay comentarios:

Publicar un comentario